Chlorella Naturalis - 250g

1 hodnocení
 
Efekt lupa
 
  • 1 z 2

Chlorella Naturalis je vysoce kvalitní sladkovodní řasa pěstovaná na Taiwanu. Obsahuje řadu certifikátů jakosti a bezzávadnosti. Jedná se o 100% Chlorellu pyrenoidosu. Neobsahuje žádná pojidla, příměsy ani konzervanty.

Dostupnost Skladem
849 Kč    
Kód produktu 8594182800029
Výrobce Naturalis
Kategorie Výživa a regenerace
 

Chlorella Naturalis - 250g

chlorela detailChlorella je jedna z nejstarších forem života na zemi. Existuje již téměř tři miliardy let! Svůj název si vysloužila díky své barvě a stavbě. Chloros řecky znamená zelený a ella se dá z latiny přeložit jako malý. V přírodě existuje více druhů chlorell. Nicméně nejznámější a komerčně nejvyužívanější jsou zejména tyto dvě: pyrenoidosa a vulgaris a to zejména díky vyšší nutriční výživnosti.

Chlorella Naturalis je sladkovodní řasa chlorella pyrenoidosa, která je hojně pěstována zejména na asijském kontinentě. Dle nezávislých testů bylo prokázáno, že nejčistší chlorelly jsou pěstovány právě na Taiwanu.

Pěstována v panenské přírodě

Chlorella Naturalis je pěstována v panensky čisté přírodě na Taiwanu daleko od jakékoli civilizace. Právě tam má ideální podmínky pro svůj růst!

Osvědčený způsob zpracování

Chlorella Naturalis se zpracovává speciální metodou, díky níž vznikne pouze ta nejkvalitnější chlorella. Výsledek je velice dobře stravitelná hmota, která se následně vylisuje do tablet, které neobsahují žádné přidané látky ani jakékoli chemikálie.

Prokazatelný původ

U Chlorelly Naturalis se Vám nemůže stát, že byste nevěděli kde se pěstuje či jakým způsobem se zpracovává.

Správné načasování

Jelikož správné načasování sklizně je stejně důležité jako osetí, zpracování či péče o řasu, Chlorella Naturalis se sklízí ve chvíli, kdy má nejvíce živin.

1a

Obsah vitamínů a minerálů Chlorelly Naturalis

Chlorella Naturalis obsahuje ...

  • 77x více železa než špenát
  • 7x více vitamínu E než mango
  • 13x více vitamínu K než petržel
  • 2x více bílkovin než vejce
  • 11x více vitamínu B6 než květák

Nutriční hodnoty Chlorelly Naturalis

Nutriční hodnoty Chlorelly Naturalis 7 nové

Certifikáty jakosti Chlorelly Naturalis

Chlorella Naturalis vyniká zejména svou kvalitou a vlivem na lidský organismus. Jeden z důkazů, že tomu opravdu tak je, jsou certifikáty jakosti s mezinárodním uznáním, které Chlorella Naturalis získala.

ukas

Chlorella Naturalis získala certifikát označující prvotřídní mezinárodní jakost.

halal

Chlorella Naturalis získala certifikát znamenající "povolený" či "nezávadný".

sgs

Chlorella Naturalis získala certifikát bezzávadnosti potravin.

gmp

Chlorella Naturalis získala cerfikát zajišťující bezpečnost potraviny.

health-logo

Chlorella Naturalis získala cerfikát zajišťující zdravotní kvalitu produktu.

Kosher

Chlorella Naturalis získala certifikát jakosti označující „košér“ kvalitu produktu.

Pěstování Chlorelly Naturalis

PěstováníChlorella Naturalis je sladkovodní řasa chlorella pyrenoidosa, která se pěstuje na asijském kontinentu - Taiwanu. Primariát Asie v pěstování chlorelly není náhodný. Pro správný růst a kvalitu chlorelly je třeba dodržovat čisté prostředí (jezera, vzduch atd.) a hlavně mít dostatečný počet slunečných dní. Hlavně posledního faktoru není možné v našem prostředí dosáhnout.

chlorella n

Dezintegrace chlorellyJedna z nejdůležitějších částí, která má na kvalitu chlorelly zásadní vliv je narušení buněčných stěn - tzv. dezintegrace. Chlorella má sama o sobě velmi silnou buněčnou stěnu, kterou naše enzimy - trávící trakt, nedokáže správně zpracovat. Pro ilustraci si tuto skutečnost můžeme přiblížit na klasickém vlašském ořechu. Ořech má skořápku - ochranný obal a uvnitř je plod, který chceme.

Abychom dostali živiny z plodu, musíme skořápku nejdříve rozlousknout a následně sníst plod. Stejné to je i s chlorellou. Chlorella má silnou "skořápku", která chrání "plod" uvnitř. Pakliže bychom konzumovali chlorellu bez jakýchkoli úprav, vstřebatelnost by byla cca 20%. Naštěstí na tuto skutečnost vědci přišli a naučili se "skořápku" rozbít šetrným způsobem, aby neporušili kvalitu chlorelly a zároveň, aby byla vstřebatelnost co nejvyšší - cca 80%.

STEAMje metoda tzv. sprejového sušení, které zaručuje vysoce šetrný způsob buněčného narušení stěn spolu se vstřebatelností cca 80%. Při metodě STEAM dochází ve speciálním výparníku za vysokého tlaku k mžikovému „odpaření“ tj. vysušení chlorellových buněk. Při tom zároveň dojde k mikroskopickému narušení buněčných stěn. Předností této metody je vysoká vstřebatelnost i šetrnost k nutričním látkám. Ty jsou uchovány uvnitř buněčných stěn (nedochází k vylití buněčného jádra) a jsou chráněny před oxidací.

  • pěstována v panenské přírodě
  • osvědčený způsob zpracování
  • tradice pěstování
  • šetrné zpracování
  • vstřebatelnost 80%
  • dezintegrovaná STEAMem

Pěstitel Chlorelly Naturalis

Pěstitel Chlorelly Naturalis - společnost Tchaj-wan Chlorella Manufacturing Company (TCMC)“ byla založena v roce 1964 a byla první společností, která začala pěstovat chlorellu na Tchaj-wanu. TCMC je světově nejstarší a největší výrobce této sladkovoní řasy. V roce 1964, Huang Chi-Jui, bývalý starosta Taipei City, spolu se slavnými lékaři a podnikateli, založil první společnost na světě, která se zabývala pěstováním chlorelly. V roce 1964 byla ve městě Tao Yuan County postavena jeho první továrna o celkové ploše 25.000 m2 a s roční výrobní kapacitou 150 tun.
 
Dnes je TCMC největší a technicky nejpokročilejší pěstitel chlorell na světě. Od roku 1964 se výrobní techniky průběžně renovovaly a obměňovaly tak, aby si společnost udržela pověst nejlepšího světového pěstitele prémiové řasy chlorelly. Taiwan Chlorella Manufacturin se též zaměřuje na zajištění nejmocnějších přírodních zdrojů do ne-pasterizovaných tablet.
 
Pojem "nejmocnější přírodní zdroj" sice může znít trochu pateticky, nicméně toto označení vzniklo na základě zjištění nutričních hodnot či antioxidační síly v jednotlivých potravinách. Výzkumy tedy potvrdily, že zelené potraviny (jak se též říká mladému ječmenu, řase chlorelle či spirulině) obsahují veliké množství těchto látek a navíc v přírodní, tedy pro tělo, dobře stravitelné formě.
 
Taiwan
  • 100% kvalitní pěstitel
  • 100% seriózní pěstitel
  • 100% certifikovaný pěstitel

Balení Chlorelly Naturalis

Chlorella Naturalis je pěstována na Taiwanu a následně balena u nás, v České republice, do 250g plastových dóz. Tento hotový výrobek se následně prodává se schválením Ministerstva zdravotnictví i Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Společnost patří mezi špičkové balicí společnosti s mnohaletou zkušeností jak v oblasti balení potravin, tak i potravinových doplňků v BIO kvalitě. Mimo jiné vlastní i řadu certifikátů včetně balení BIO produktů. Plastové dózy, ve kterých se chlorella uchovává a prodává jsou určeny speciálně pro potraviny. Nemůže tedy dojít ke kontaminaci chlorelly plastem.

  • certifikace na balení BIO
  • dodržení přísných standardů

Dnes je společnost TCMC největší a technicky nejpokročilejší pěstitel chlorell na světě...


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: